Manuka Ease- Miere Manuka cu venin de albine

Mierea de manuka cu venin de albine pur este produsa de catre Nelson Honey & Marketing Ltd, dupa ce si-a dezvoltat o noua metoda prin care proprietatile benefice ale veninului de albine pot fi livrate consumatorului.

Tehnica de extractie si combinare realizata de Philip Cropp de la Nelson Honey este atat de noua incat nici un studiu clinic nu a fost inca finalizat, desi un numar de studii stiintifice se afla in curs de desfasurare, cu rezulate foarte bune si mii de pacienti satisfacuti.

Proprietatile terapeutice ale Manukai Ease pot fi utilizate in urmatoarele afectiuni:

Artrita

Tratamentele traditionale pentru artrita se bazeaza pe mai multe clase de medicamente, incepand cu antiinflamatorii nonsteroidiene (Aspirina, Ibuprofen, Fenilbutazona), antiinflamatorii steroidiene (Prednison, Dexametazona) si pana la saruri de aur. Aceste medicamente, in special cele steroidiene, pot avea reactii adverse dintre cele mai severe, mergand de la edeme, cresterea excesiva a parului si pana la raspuns imunologic scazut sau aritmii cardiace.

Utilizarea veninului de albine pentru tratarea artritei s-a dovedit benefica pentru multi pacienti, in primul rand ca urmare a unui numar de peptide si amine. Mecanismul efectiv nu este inca clar inteles, dar compusii care sunt cel mai probabil responsabili de raspunsul la tratament sunt: melitin (puternic antiinflamator si antireumatic), histamina (vasodilatator), hialuronidaza (penetreaza membrana celulara), apamina (potenteaza transmisia nervoasa).

Cercetarile au fost efectuate in Monmouth Pain, New Jersey pe un lot de 108 pacienti cu artrita ce nu au raspuns la terapia traditionala. Veninul de albine a fost administrat de 2 ori pe saptamana pe o perioada de 6 saptamani si nu s-au observat efecte adverse grave sau complicatii. Cei mai multi pacienti au aratat o imbunatatire semnificativa a simptomelor la al 12-lea tratament. Concluzia acestui studiu a fost ca terapia cu venin de albine este sigura si eficienta atat timp cat pacientul nu este alergic la venin.

Trebuie notat ca in timp ce apiterapeutii sunt optimisti in sustinerea acestei noi directii, comunitatea medicala ramane sceptica cu privire la aceasta terapie, desi veninul de albine a fost folosit in terapia chineza si de vest de 4000 de ani, iar unele droguri sintetice au fost produse doar in ultimii 50 ani.

Scleroza multipla

Din nou, datele stiintifice nu sunt decisive, dar se crede ca exista compusi in veninul de albine care sparg tesutul cicatricial ce se formeaza pe tecile nervoase ca urmare a unui episod de scleroza multipla. De asemenea, veninul pare a spori transmisia sinaptica pentru a creste activitatea motorie. Toate acestea imbunatatesc neuro-functiile sistemului nervos si reduc simptomele debilitante ale sclerozei  multiple.

Reactii adverse posibile:

–        eruptii cutanate

–        greata

–        varsaturi

–        inflamarea articulatiilor

Compozitie:

–        miere de manuka 100%

–        venin de albine <0,1%

Compozitia veninului de albine:

–        enzime: fosfolipaza A2, hialuronodaza, acid fosfomonoesteraza, lisofosfolipaza, a-glucozidaza

–        alte proteine sau peptide: melitina, apamina, adolapina, inhibitor de proteaza, peptide mici (cu mai putin de 5 aminoacizi)

–        amine: dopamina, noradrenalina

–        histamina

–        aminoacizi

–        glucide: glucoza, fructoza

–        fosfolipide

–        compusi volatili

Mod de administrare:

1 lingurita contine mai putin de 1 intepatura de albina. Incepeti cu ¼ de lingurita pe zi si cresteti treptat pana la 1-2 lingurite pe zi.

Contraindicatii:

–        alergie la miere si produse apicole

–        alergie la intepatura de albine

–        sarcina

–        copii

–        tuberculoza

–        bolile infectioase acute

–        hepatite

–        nefrite

–        insuficienta cardiaca

–        diabet zaharat

Inainte de inceperea tratamentului este obligatoriu sa se testeze sensibiliataea si prezenta vreunei reactii alergice.

Aproximativ 2% din populatie prezinta reactii alergice fata de intepaturile de albine sau viespi. Persoanele alergice la veninul albinelor prezinta simptome foarte severe chiar si dupa o intepatura: inflamatia puternica azonei intepate, rash cutanat, edeme masive la locul intepaturii dar si in alte regiuni, varsaturi, confuzie mentala, dificultati respiratorii. Daca ati experimentat simptomele alergiei la intepatura de albine, este contraindicat sa folositi acest produs.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *